Valikko

Tilaus- ja toimitusehdot

Alkaen 9.6.2023

Yleiset ehdot

Seuraavia sopimusehtoja sovelletaan Suomi-Tikas Oy:n ja sen asiakkaiden välisessä kauppasuhteessa. Suomi-Tikas Oy pidättää oikeuden muuttaa näitä sopimusehtoja yksipuolisella päätöksellä ilman ennakkoilmoitusta. Tilauksiin sovelletaan tilaushetkellä voimassa olevia sopimusehtoja, jotka ovat luettavissa Suomi-Tikas Oy:n verkkosivuilla. Laissa tapahtuvat muutokset astuvat voimaan heti sellaisenaan ellei laissa ole toisin määrätty.

Suomi-Tikas Oy ei vastaa vahingosta, tuotteen virheellisyydestä tai toimituksen myöhästymisestä, joka aiheutuu ylivoimaisesta esteestä. Ylivoimaisena esteenä pidetään sellaista ennalta arvaamatonta seikkaa tai olosuhteiden muutosta, joka on Suomi-Tikas Oy:n vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella ja jota Suomi-Tikas Oy ei kohtuudella voi voittaa. Suomi-Tikas Oy on velvollinen ilmoittamaan asiakkaalle niin pian kuin se on mahdollista sitä kohdanneesta ylivoimaisesta esteestä.

Asiakas

Suomi-Tikas Oy myy tuotteita pääsääntöisesti yritys- ja julkishallinto- ja yhteisöasiakkaille, jotka hankkivat kauppatavaran ammatilliseen käyttöön. Suomi-Tikas Oy myy tuotteita myös täysi-ikäiselle yksityishenkilölle

Kuluttajakaupassa noudatetaan voimassa olevaa Suomen ja Euroopan Unionin kuluttajansuojalainsäädäntöä. Nämä sopimusehdot eivät ole voimassa siltä osin kuin ne rajoittavat kuluttajan oikeuksia siitä mitä pakottavassa lainsäädännössä on määrätty.

Yritysasiakkaiden ja Suomi-Tikas Oy:n välisessä kauppasopimuksessa sovelletaan Suomen kauppalakia ellei näissä sopimusehdoissa ole toisin määrätty.

Asiakas on velvoitettu luovuttamaan tilausta tehdessään täydelliset yhteystietonsa, jotka sisältävät kuluttaja-asiakkaalta vähintään nimen, osoitteen ja puhelinnumeron sekä sähköpostiosoitteen. Yritysasiakkailta vaadittavat tiedot ovat yhteyshenkilön nimi, puhelinnumero ja sähköposti sekä y-tunnus, postiosoite, puhelinnumero ja tarvittaessa laskutusosoite.

Tuotteet ja hinnasto

Hinnat sisältävät arvonlisäveron, mutta eivät kuljetusta ellei toisin ole mainittu. Jos hinnastossa on selviä hintavirheitä, tuotetta ei myydä selvästi alempaan hintaan, jos voidaan olettaa asiakkaan ymmärtäneen virheen olemassaolo.

Pidätämme oikeuden hintojen ja toimituskulujen muutoksiin. Tuotteen hinnan muuttuessa ennen lähetyksen käsittelyä, toimitetaan tilatut tuotteet alkuperäisellä hinnalla.

Tilaaminen

Tuotteet tilataan Internetin välityksellä Suomi-Tikas Oy Verkkokaupan ostoskorin kautta. Kaikki tilaukset vahvistetaan sähköpostilla, jossa ilmoitetaan tilauksen hinta, toimituskulut sekä tilatut tuotteet. Tilausvahvistuksen saaminen edellyttää toimivan sähköpostiosoitteen ilmoittamista tilauksen yhteydessä. Suomi-Tikas lähettää tilausvahvistuksen asiakkaan ilmoittamaan sähköpostiosoitteesee. Asiakkaan velvollisuutena on tarkistaa, että tilausvahvistus vastaa sisällöltään tilausta ja annetut toimitustiedot yhteystietoineen ovat oikein. Asiakas sitoutuu jokaisen tilauksen yhteydessä voimassa oleviin toimitusehtoihin.

Suomi-Tikkaalla on oikeus olla hyväksymättä tilausta. Hyväksymättömyyden syynä voi olla tuotteen valmistuksen lopettaminen tai toimituspaikka, jonne Kaukokiito rahtiyhtiönä ei toimita tai veloittaa normaalia korkeamman toimitustuhinnan.

Toimitus

Rahtiyhtiö kuljettaa tuotteet kohdeosoitteeseen, mutta toimitukseen ei kuulu sisäänkantoa.
Asiakkaan velvollisuutena on vastaanottaa tuotteet sovitusti. Lunastamattomista, rahtiyhtiölle takaisin palautuneista toimituksista, voidaan periä asiakkaalta jälkikäteen palautuksesta johtuvat lisäkulut.

Toimitus saaristoon tai lossi-/lauttamatkan taakse

Emme toimita tuotteita verkkokaupasta, mikäli toimitusosoite sijaitsee lossimatkan takana. Rahtiyhtiöt veloittavat lossimatkasta lisämaksun, jota emme valitettavasti pysty lisäämään verkkokaupassa toimituskuluihin. Mikäli toimitus vaatii lossimatkan, otathan yhteyttä meihin myynti@suomi-tikas.fi.

Tilausvahvistus

Lähetämme asiakkaalle sähköpostitse automaattisen tilausvahvistuksen, josta ilmenee:

  • Tilausnumero
  • Tilauksen sisältö eriteltynä
  • Tilaajan yhteystiedot
  • Valitut toimitus- ja maksutavat
  • Laskun loppusumma

Jos olet valinnut jonkin Paytrailin maksutavoista, saat lisäksi sähköpostiisi vahvistuksen onnistuneesta maksusuorituksesta.

Käsittelyvahvistus

Kun olemme käsitelleet tilauksesi, saat erillisen sähköpostivahvistuksen. Tässä vaiheessa tilauksesi on siirretty kuljetukseen. Mahdollinen lähetyksen seurantatunnus ilmoitetaan myös tässä viestissä. Tunnuksen avulla voit seurata lähetyksen kulkua toimijan omassa verkkopalvelussa.

Verkkokaupan Asiakastili

Tilaaminen voidaan tehdä joko ilman rekisteröitymistä / asiakastilille kirjautumista tai kirjautuneena / rekisteröityneenä. Tilaaja voi halutessaan luoda asiakastilin myös  täyttämällä yhteystiedot erillisellä lomakkeesella. Asiakastili on aktivoitava klikkaamalla sähköpostivahvistuksessa löytyvää linkkiä 30 päivän kuluessa. Mikäli linkkiä ei ole määräaikaan mennessä klikattu, poistetaan aktivoimaton asiakastili ilman erillistä ilmoitusta.

Asiakastili voidaan perustaa joko yksityisenä tai yritystilinä.

Kun asiakastili on luotu, on tilaaminen jatkossa nopeampaa (yhteystiedot näkyvät tilauslomakkeella valmiiksi täytettyinä). Oma Tili -sivulta voit tarkastella myös aiempien tilaustesi tietoja. Asiakastilit ovat sähköpostiosoitekohtaisia. Tilaajan vastuulla on huolehtia siitä, että sähköpostiosoite on toimiva ja voimassa. Mikäli sähköpostiosoite muuttuu, tulee tilaajan luoda uusi asiakastili uudella sähköpostiosoitteella.